とろりと味が中までしみた肉じゃが。圧力鍋が活躍します。
【Japanese】定食風チキンカツ(Chicken Cutlet)
ご飯のお供にチキンカツ。たっぷりの野菜を添えて。
【Japanese】大葉風味の豚ハンバーグ(Pork Hamburg Steak with Perilla)
大葉でさっぱりもっちりの和風ハンバーグ。
【Japanese】鰻アボカド丼(Eel Avocado Don)
鰻とアボカドのスタミナ丼。夏バテ防止に。
【Japanese】ウチの日本カレーライス(Japanese Curry Rice)
我が家の基本カレーライス。トマトとサワークリームでコクを増します。
【Japanese】鳥の味噌漬け焼き(Stirred Miso Chicken)
味噌で鳥はやわらかく、野菜はしゃきしゃきに。冷めてもおいしいのでお弁当にも。
【Japanese】とんみそ丼 (Ton-Miso Don)
油の少ないももの薄切りも、みその力で柔らかく。こってりしてて、男の人向けのどんぶり。
【Japanese】鳥のからあげ(Japanese Fried Chicken)
梨の力で鶏肉がさっくりと柔らかい唐あげに。
鳥のもも肉をつけだれ(醤油、黒砂糖、酒、おろししょうが、おろしにんにく、とうがらし、ローリエ、梨のすりおろし)に一晩つけ、水気を切ってから、かたくり粉をまぶして 160℃の油で3分揚げる。一旦油から出して2分休ませ、油の温度を190℃に上げて、もう一度2分揚げる。
Cut chicken thights into one-bit size. Combine soy sauce, brown sugar, sake, grated ginger, grated garlic, a bay leaf, and grated pear. Marinate the chicken overnight in the mixture. Drain and wipe water off the chicken well. Dress the chicken with katakuri-ko (potato starch) lightly. Fry the chicken in oil of 160 C (= 325 F) for three minutes. Take the chicken out of the oil once. After two minutes, raise the heal of oil to 190 C (= 375 F). Fry the chicken again for two minutes.