味噌で鳥はやわらかく、野菜はしゃきしゃきに。冷めてもおいしいのでお弁当にも。
【Japanese】鳥の味噌漬け焼き(Stirred Miso Chicken)
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- 味噌、すりゴマ、みりんを混ぜ合わせる。
- 鶏もも肉を一口大に切り、合わせた味噌をよくもみこむ。
- 鶏肉をジップロックなどに入れて、冷蔵庫で一晩寝かせる。
- 赤・緑パプリカ、しいたけをそれぞれ薄切りにする。
- フライパンでパプリカとしいたけをごま油で軽く炒め、皿にとっておく。
- 同じフライパンで味噌漬けにした鳥の両面を、焼き色がつくまで中火で5分ほど焼く。
- パプリカとしいたけを戻しいれて、かるく混ぜ合わせる。
- Mix miso, ground white sesame, and mirin.
- Cut chicken thighs into bite-size. Rub the chicken with the mixed miso paste.
- Put the chicken in a Ziploc bag. Rest it in a fridge overnight.
- Slice red bell pepper, green bell peppers, and 5 shiitake mushrooms each.
- Stir the peppers and mushrooms with sesame oil lightly. Set them aside.
- Stir the chicken over medium heat for about 5 minutes until both sides of the chicken get browned.
- Put the peppers and shiitake back to the pan. Combine them with the chicken.
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