Ricko's Food:在米主婦の料理日記

Cooking Diary of a Japanese Housewife in US. Most of the recipes here are for two servings.

【Japanese】鳥の味噌漬け焼き(Stirred Miso Chicken)

味噌で鳥はやわらかく、野菜はしゃきしゃきに。冷めてもおいしいのでお弁当にも。

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  • 鶏もも肉 ... 150グラム
  • 赤パプリカ ... 1/2 個
  • 緑パプリカ ... 1/2 個
  • しいたけ ... 5 枚
  • ごま味噌(味噌、すりゴマ、みりん ... 各大さじ1)
  • ごま油 ... 大さじ1

  • 150 g chicken thighs
  • 1/2 red bell pepper
  • 1/2 green bell pepper
  • 5 shiitake mushrooms
  • 1 tbsp miso paste (soy bean paste)
  • 1 tbsp white sesame, ground
  • 1 tbsp mirin (Japanese sweet sake)
  • 1 tbsp sesame oil
  1. 味噌、すりゴマ、みりんを混ぜ合わせる。
  2. 鶏もも肉を一口大に切り、合わせた味噌をよくもみこむ。
  3. 鶏肉をジップロックなどに入れて、冷蔵庫で一晩寝かせる。
  4. 赤・緑パプリカ、しいたけをそれぞれ薄切りにする。
  5. フライパンでパプリカとしいたけをごま油で軽く炒め、皿にとっておく。
  6. 同じフライパンで味噌漬けにした鳥の両面を、焼き色がつくまで中火で5分ほど焼く。
  7. パプリカとしいたけを戻しいれて、かるく混ぜ合わせる。
  1. Mix miso, ground white sesame, and mirin.
  2. Cut chicken thighs into bite-size. Rub the chicken with the mixed miso paste.
  3. Put the chicken in a Ziploc bag. Rest it in a fridge overnight.
  4. Slice red bell pepper, green bell peppers, and 5 shiitake mushrooms each.
  5. Stir the peppers and mushrooms with sesame oil lightly. Set them aside.
  6. Stir the chicken over medium heat for about 5 minutes until both sides of the chicken get browned.
  7. Put the peppers and shiitake back to the pan. Combine them with the chicken.

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