別々に炒めた具の歯ざわりと味のハーモニーが楽しい。
【Asian】チャプチェ・韓国風五目春雨 (Chapche)
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- 干ししいたけはお湯で戻し、薄切りにしておく。干ししいたけを戻したお湯はとっておき、あわせ調味料Aを加える。
- 一口サイズに切った薄切り牛肉と干ししいたけを (1) に漬けて、30分ほどおく。
- 牛肉と干ししいたけをフライパンで炒めて、とっておく。
- 赤・緑パプリカをそれぞれ薄切りにしてサラダオイルで炒める。軽く塩で味付けしてから、皿にとっておく。
- 玉ねぎは薄切りにしてサラダオイルで炒める。軽く塩で味付けしてから、皿にとっておく。
- といた卵に砂糖を加え、薄焼き卵を作る。千切りにして錦糸卵にする。
- 韓国春雨(サツマイモでできている)60グラムを、熱湯で表示時間通りにゆでる。
- ゆであがったら水気を切り、ごま油に絡めて、20センチほどの長さに切る。
- フライパンで春雨をごま油で炒め、最後にあわせ調味料Bを絡める。
- ボールに春雨をあけて、とっておいた赤・緑パプリカ、玉ねぎ、錦糸卵、牛肉、干ししいたけを加えて、混ぜ合わせる。
- Soak dried shiitake mushrooms in lukewarm water for about two hours beforehand. Take the soaked mushroom out of water and slice them.
- Cut sliced beef into bite-size. Marinate the beef and the sliced mushrooms into the mixture of the sauce A and the water you have used for soaking the mushrooms. Leave them in the fridge for 30 minutes.
- Stir the beef and mushrooms with sesame oil. Set them aside.
- Slice the red pepper and the green bell pepper respectively. Stir them with canola oil. Season with salt lightly. Set them aside.
- Slice the onion. Stir it with canola oil. Season with salt lightly. Set it aside.
- Beat eggs with sugar. Make very thin crepes with the beaten eggs. (Probably you'll get four or five egg crepes.) Cut the egg crepes into very thin shreds. Set them aside.
- Bring water to a boil. Boil Korean spring noodle for the time its direction requires.
- Drain the noodle. Add some sesame oil to avoid their sticking. Cut the noodle into about 20 cm length.
- Stir the noodle with sesame oil. Season the noodle with the sauce B.
- Combine the noodle with the red and green bell peppers, the onion, the shredded eggs, the stirred beef, and the shiitake mushroom.
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