漂うサフランの香り。パエリア鍋はないけど、スペイン風。
【Western】スペイン風サフランライス (Spanish Saffron Rice)
サフランは、あらかじめ30分ほど熱湯に浸しておく。豚の薄切り肉100gを一口サイズに切って、塩をもみこんでおく。ふたのついた鍋で豚肉とみじん切りのにんにく1片をオリーブオイルで炒める。薄切りの玉ねぎ1/2個、1センチ角に切ったナス1/2個とトマト2個、薄切りのセロリ1本を加えて、さらに炒める。米(3/4 USカップ)を加えて、半透明になるまで炒めてから、サフランを漬けておいたお湯にチキンスープを加え、米の約1.5倍程度になるよう調節する。スープをローリエとともに鍋に加える。ふたをして、沸騰したら弱火におとして20分ほど炊く。最後に10秒ほど強火にして、米がぱちぱちとはぜる音が聞こえたら、できあがり。
Soak a pinch of saffron in hot water for about 30 minutes in advance. Cut a quarter pound of thin sliced pork lib into bite-size and rub it with salt. Stir a piece of minced garlic and the salted pork with olive oil, in a pot with a lid . Add a half sliced onion, a half egg plant and two roman tomatoes (both cut into inch-size), and a sliced celery into the pot. Add a 3/4 cup of long grain rice and stir it until it gets half-transparent. Add chicken broth to the hot water with saffron and increase the amount of soup to 1.5 times of the rice. Add the soup with a bay leaf into the pot. Cover the pot with a lid and cook over high heat. When the soup gets boiled, reduce the heat and cook the rice on a low heat for 20 minutes. Turn the heat up to high again for about 10 seconds until you hear the rice pop.
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